Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

The Hobbit - J.R.R. Tolkien


Πρέπει να ομολογήσω ότι διάβασα πρώτη φορά το Χόμπιτ φέτος το καλοκαίρι. Πάντοτε κάτι τύχαινε ή ξεκινούσα να διαβάζω κάποιο άλλο βιβλίο και έτσι το είχα παραμελήσει. Όμως πριν λίγους μήνες και εν'όψη της κυκλοφορίας της ταινίας το 2012, είπα να το διαβάσω ώστε να είμαι έτοιμη!
Η υπόθεση είναι γνωστή. Το βιβλίο αναφέρεται στα χρόνια πριν την έναρξη της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού, όταν ο Μπίλμπο ξεκίνησε για ένα αβέβαιο ταξίδι μαζί με δεκατρείς νάνους και τον Γκάνταλφ. Στο ταξίδι αυτό η παρέα συναντά πολλά περίεργα πλάσματα και μπλέκει σε διάφορες περιπέτειες. Η πιο γνωστή είναι η εύρεση του Δαχτυλιδιού από τον Μπίλμπο και η συνάντησή του με το Γκόλουμ. Επίσης, αναφέρονται πολλά στοιχεία που βρίσκονταν στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών αλλά δεν επεξηγούνταν με λεπτομέρεια, όπως το παιχνίδι γρίφων του Μπίλμπο και του Φρόντο και τα αγάλματα των τρολ στο δάσος.
Το βιβλίο είναι πολύ μικρό και διαβάζεται πολύ εύκολα. Για όσους έχουν διαβάσει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών θα τους φανεί σαν κόμικ μπροστά σε εγκυκλοπαίδεια! Ο Τόλκιν χρησιμοποιεί πολύ απλή γλώσσα, μιας και το βιβλίο αρχικά προοριζόταν για παιδιά και εφήβους. Παρ'όλο όμως το μικρό μέγεθος και την ανεπιτήδευτη γλώσσα, θα βρείτε και σε αυτό το βιβλίο όλα τα στοιχεία που κάνουν τον Τόλκιν τόσο μοναδικό συγγραφέα. Δίνει έμφαση στη φιλία, στις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων, στη φύση. Οι περιγραφές του γίνονται με τόσο απλό τρόπο που οι εικόνες ξετυλίγονται αμέσως στο μυαλό του αναγνώστη. Είναι ένα φανταστικό βιβλίο για να διαβάσετε αν θέλετε να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας, αλλά και για να διαβάσετε στα παιδιά σας! Θα το εκτιμήσουν εξίσου.

Πρόσθετα
  • Γίνεται φαν του Peter Jackson, του σκηνοθέτη των ταινιών, στο Facebook για να μαθαίνετε νέα από τα γυρίσματα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
;