Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ανασκόπηση της παρουσίασης του iPhone 4S

Χθες το βράδυ στις 8 ώρα Ελλάδος ξεκίνησε το Special Event της Apple και η παρουσίαση του iPhone 4S από τον νέο CEO της εταιρίας, Tim Cook. H παρουσίαση ξεκίνησε με την εμφάνιση του Cook, ο οποίος δέχθηκε θερμή υποδοχή, αν και δεν υπήρχε σύγκριση με το χειροκρότημα που δεχόταν ο Steve Jobs κάθε φορά που εμφανιζόταν στην σκηνή. (Σχόλιο μόδας: Αναμένω ότι θα ακολουθήσει τη συνήθεια του προκατόχου του να φοράει κάθε φορά τα ίδια ρούχα, με τη διαφορά ότι η μαύρη μπλούζα αντικαθίσταται από μαύρο πουκάμισο.)
Ξεκίνησε αναφέροντας κάποιες στατιστικές, όπως γίνεται συνήθως, και ανακοινώνοντας δυο νέα Apple Stores στην Κίνα. Ήδη είχε αρχίσει να κάνει κατάχρηση των επιθέτων amazing και extraordinary! Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε ο Scott Forstall, που μίλησε για κάποια νέα στοιχεία του iOS5. Στάθηκε ιδιαίτερα στην εφαρμογή Cards, με την οποία ο χρήστης μπορεί να σχεδιάζει και να στέλνει κάρτες από την iOS συσκευή του, αλλά αυτό είναι κάτι που δε μας ενδιαφέρει στην Ελλάδα, μιας και υποστηρίζεται μόνο στην Αμερική.
Ακολούθησε μια αναφορά των βασικών νέων χαρακτηριστικών του iOS5, όπως οι νέες ειδοποιήσεις, το iMessage κλπ. Μπορείτε να δείτε αυτά τα χαρακτηριστικά εδώ.
Ο επόμενος που ανέβηκε στη σκηνή ήταν ο Eddie Cue, ο οποίος μίλησε για το iCloud αλλά και την ενημερωμένη υπηρεσία location sharing.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το iCloud μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο.
Μετά την παρουσίαση του iCloud, το λόγο πήρε ο Philip Schiller ο οποίος μίλησε για τις αλλαγές στα iPod. To Nano γίνεται ακόμα πιο κατάλληλο για γυμναστική, αφού προσφέρει πλήρη ενσωμάτωση του Nike+, αλλά τονίζεται επίσης ιδιαίτερα η χρήση του ως ρολόι.
Υπενθύμισε επίσης ότι το iPod Touch θα παρέχεται με iOS5 και θα έχει τις ίδιες λειτουργίες με το iPhone, πέρα από αυτή του τηλεφώνου. Ουσιαστικά όλη η παρουσίαση μέχρι στιγμής ήταν μια ανασκόπηση των νέων μοντέλων iPod και του νέου λειτουργικού iOS5, με ελάχιστα νέα χαρακτηριστικά.
Αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση είναι ότι αμέσως μετά την παρουσίαση των iPod, ο Schiller προχώρησε κατευθείαν στην παρουσίαση του νέου iPhone 4S. Δεν κάλεσε τον CEO για να το κάνει, ούτε προηγήθηκε κάποια δραματική εισαγωγή όπως μας είχαν συνηθίσει. Απλά είπε "Πέρσι βγάλαμε το 4 που πήγε καλά, επειδή πήγε τόσο καλά δεν αλλάξαμε κάτι στο εξωτερικό, αλλάξαμε το εσωτερικό και το λέμε 4S". Η πλήρης απογοήτευση από το κοινό. Ούτε σφυρίγματα ούτε χειροκροτήματα, και γενικά από αυτό το σημείο και μετά όλη η παρουσίαση δεν είχε τόσο έντονο ρυθμό.
Όπως διάβασα μετά, μέχρι και οι μετοχές της εταιρίας έπεσαν από αυτό το σημείο και μετά! Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο,και όμως έγινε!
Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των νέων χαρακτηριστικών του iPhone 4S. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα νέα χαρακτηριστικά εδώ. Τα πιο σημαντικά είναι η κάμερα που βελτιώνεται κατασκευαστικά και πλέον έχει 8MP, η δυνατότητα εγγραφής 1080p βίντεο αλλά και ο Α5 επεξεργαστής που χρησιμοποιείται στο iPad.
Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ήταν πλήρως αναμενόμενα. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν η παρουσίαση του Siri, μιας voice recognision υπηρεσίας που καταλαβαίνει αν θέλετε να αλλάξετε κάποιο ραντεβού, σας διαβάζει τα μηνύματά σας, στέλνει το μήνυμα που υπαγορεύετε και πολλά άλλα. Το demo ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, αφού ο Forestal το ρώτησε αν χρειάζεται παλτό για τη βροχή και του εμφάνισε την πρόβλεψη καιρού! Το ρώτησε επίσης για καλά ελληνικά εστιατόρια και του εμφάνισε αρκετά με σειρά βαθμολογίας!(Με μεγάλη μου χαρά είδα ότι το καλύτερο ελληνικό εστιατόριο στο Palo Alto λέγεται Evvia Estiatorio!)
Από αυτό το σημείο και μετά ακολούθησε η παρουσίαση των τιμών, των ημερομηνιών παράδοσης και φυσικά η προβολή της επίσημης διαφήμισης του τηλεφώνου, που μπορείτε να τη δείτε εδώ. Στην Ελλάδα θα το περιμένουμε στα τέλη του 2011, λογικά στην ίδια τιμή με το τωρινό iPhone 4, ενώ το παλιό μοντέλο θα γίνει φθηνότερο, όπως συνηθίζεται.
Αφήστε μου σχόλια για το τι σκέφτεστε. Θα αναβαθμίσετε στο 4S; Άξιζε η υπομονή; Πώς σας φαίνεται το Siri;

Oι φωτογραφίες είναι από αυτό το post του Mashable.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
;